ანდორა Taste 2025: ცნობილი შეფები, მაღალმთიანი კულინაირიის ფესტივალი 

andora taste 2025

ანდორა, სექტემბერი 2025 Andorra Taste ფესტივალი კვლავ აერთიანებს მსოფლიო მნიშვნელობის შეფებს, კულინარიულ ინოვაციებსა და მთის სამზარეულოს ტრადიციებს. ფესტივალის მნიშვნელოვანი ნაწილია პროფესიონალი შეფებისა მონაწილეობა ,იდეეების და ტექნიკების გაზიარება .ფესტივალზე მიწვეული გასტრონომიული და სოფლის ტურიზმის დამფუძნებელი შეფი დადუნა ღლონტი ,რომელსაც ასიტენტობას შეფი ირაკლი თოდაძდ უწევდა ,საქართველოს მონაწილება ხაზს უსვამს საქართველოს მთის კულინარული კულტურის უნიკალურობას და საერთაშორისო პროცესში ინტეგრაციას.

პროფესიონალური პროგრამა გაიმართა 17–21 სექტემბერს Prat del Roure-ში, Escaldes-Engordany-ში. პოპულარული პროგრამა მოიცავს ქუჩის დეგუსტაციებს, showcooking-ებს, მუსიკალურ საღამოებს და კულტურული აქტივობებს PUBLIC ფართო საზოგადოებისთვის.

andora taste 2025
Andora taste 2025

პროფესიონალი შეფები

ფესტივალში მიიღებენ მონაწილეობას ისეთი გამოჩენილი შეფები, როგორებიც არიან:

  • Feraa Andria ლეგენდარული შეფი თანამედროვე გასტრონომიის  რევოლუციონერი  რომელსაც სამზაეულოს პიკაოსს უწოდბენ –   ესპანეთი 
  • Luis Alberto Lera (Lera, Zamora, ესპანეთი) AndorraTaste+1
  • Zineb Hattab (KLE, ციურიხი, შვეიცარია) AndorraTaste+1
  • Jordi Vilà (Alkimia, ბარსელონა, ესპანეთი) AndorraTaste+1
  • Javier Olleros (Culler de Pau, Galicia, ესპანეთი) AndorraTaste+1
  • Stéphane Tournié (Les Jardins de l’Opéra, თულუზი, საფრანგეთი) AndorraTaste+1
  • Uroš Štefelin (Hiša Linhart, სლოვენია) AndorraTaste+1
  • Emmanuel Renaut (Flocons de Sel, საფრანგეთი) andorraconventionbureau.com+1
  • Hideki Matsuhisa (Koy Hermitage, Soldeu, ანდორა) AndorraTaste+1
  • Oriol Castro (Disfrutar, ბარსელონა, ესპანეთი) AndorraTaste+1 3 მიშლენი 
  • Daduna Ghlonti რესტორანი „სკიო „გუდაური 

ქართული მონაწილეებიც

ასევე ფესტივალში მონაწილეობას იღებენ ქართველი შეფები, რომელთგან ერთ-ერთი არის Daduna Ghlonti, გამორჩეული ქართველი შეფია და ქართული გასტრონომიის ამბასადორი კონტექსტში. AndorraTaste+1

andora taste 2025
andora taste 2025

განსაკუთრებული მომენტი

  • Andorra Taste Award 2025 გადაეცემა ბარსელონელი შეფის, Ferran Adrià-ს, რაც აღიარებაა მისი რევოლუციური გავლენისა და კულინარიული კვლევებისათვის. AndorraTaste+2AndorraTaste+2
  • ღონისძიების თემებში შედის: მთის სამზარეულოს იდენტობა, მდგრადობა, რეგიონის პროდუქტი და ინოვაცია. AndorraTaste+1
  • ფესტივალის ფარგლებში გაიმართა გალა ვახშამი სადაც 100  სპეციალურად მოწვეული სტუმრისთვის ვახშამი გამართებს მოწვდულმა შეფებმა ,მათ შორის ქართვლემა შეფებმა დადუან ღლნტმა და ირაკლი თოდაძემ მთის კალმახი ,ღანძილის და ნიგვიზს სოუსში ,ქაცვის ქაფით მოამზადეს .ღონისძიებას საქართვლეოდან გასრონომიული და სოფლის ტურიზმის ასოციაციის დამფუძნებელი გასრრო კონსულტანტი ქეთი კვიჭიძე და რესტოანი ნუნუკა მდრიდის დამფუძნებლი ნუნო კილტავა ესწრებოდნენ .
andora taste 2025
Andora taste 2025

რატომ მნიშვნელოვანია საქართველო

საქართველო, ტექნიკურად და კულტურულად, გამორჩეულად პოზიციონირდება მაღალი მთიანი სამზარეულოს ერთ-ერთ რეგიონად. ქართული მწვადი, ხინკალი, ყველი და მთის მცენარეებით მომზადებული კერძები ფართოდ აღიქმებიან როგორც მსოფლიოს კულინარული და გემოს მრავალფეროვნების ძეგლები. მონაწილეობა Andorra Taste-ში ხელს უწყობს ქართული კულტურის პრომენაციას, ტურიზმის გაფართოებას და ადგილობრივი პროდუქტების გლობალურ მიმართებას.

andora taste 2025
Andora taste 2025

ორგანიზატორები და მხარდაჭერა

  • ორგანიზატორები: Vocento Gastronomía y GSR და Andorra Turisme AndorraTaste+1
  • მთავარი სპონსორი: Comú d’Escaldes-Engordany visit ანოდრას ტურიზმის დეპარტმენტი . პროექტს მხარს უჭერს ტურუმზის ეროვნული ადმინისტრაცია 
Picture of travelnews.ge

travelnews.ge

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
Print

გამოგვიწერე და მიიღე სიახლეები