საერთაშორისო გასტრონომიულმა ჟურნალმა TasteAtlas-მა ქათმის საუკეთესო სუპების სია გამოაქვეყნა.
top-ათეულში მეცხრე ადგილზეა ჩიხირთმაა, 4.2 ქულით.
ათეულში პირველი ადგილი ტაილანდურ სუპს ერგო, შემდეგ პოზიციებს ინაწილებენ: რუმინეთის, ლამონგანის, სერბეთის, პოლონეთის, სალვადორის, ვიეტნამის, კოლუმბიის კერძები. ათეულში ბოლო მეათე ადგილს, ქართული ჩიხირთმის შემდეგ,იკავებს ქათმის რუმინული სუპი.
“ესაა არის სურნელოვანი და გულიანი ქართული წვნიანი, რომელიც მიჩნეულია, რომ შესანიშნავი წამალია. იგი შედგება ქათმის ნაჭრებისგან, ხახვისგან, ნიორისგან, კარაქისგან, კვერცხისგან, ფქვილისგან, ძმრის, წყლისა და სანელებლებისგან. მას აქვს ასევე მარილი, დაფნის ფოთლები და ქინძი. კერძს აქვს ოდნავ მჟავე გემო და სქელი, კრემისებური კონსისტენცია.
წვნიანს ჩვეულებრივ ცხლად მიირთმევენ და რეკომენდებულია ახლად დაჭრილი ქინძით მორთვა,” – წერია ჩიხირთმის აღწერაში.